GROTTESAMLING PÅ SETSÅ SOMMEREN 2012


Norsk Grotteforbund holder på å planlegge sommerens Norgessamling/Fjällmøte. Samlingen/møtet vil bli på Setså mellom Fauske og Saltdal, altså i et av de mest grotterike områdene i Norge. Tidspunktet er f.o.m. lørdag 28. juli (ankomst fra fredag 27. juli) t.o.m. onsdag 1. august. Vi vil gjerne at de som planlegger å delta på hele eller deler av samlingen/møtet sender en Påmeldinging til samlingen på forhånd med ankomst og avreisedag, men man er selvfølgelig velkommen selv om man bare dukker opp

Vi planlegger leirplass på ei slette øverst i Bjørndalen på Setså, se kart. (Koordinater i UTM/Euref89 er N: 7.452.500, Ø: 524.000.) Sletta er åpen, forholdsvis flat, ligger sentralt til og det er en god bekk ved siden av. I området er det flere kjente grotter og mange hull og åpninger det vil være veldig spennende å utforske og ev. kartlegge. Det er grotter både for nybegynnere, for de som klatrer i tau, for de som bruker tørrdrakt m.v. Aktuelle aktiviteter er:
* Grotteturer
* Grotteleting
* Utforske grotter
* Kartlegge grotter, både nye som blir funnet og gamle som er kjent fra før
* Grotteredningsøvelse
* Ryddedugnader (i mange grotter har det i årenes løp blitt hevet ned store mengder søppel)
* Og ikke minst: Ha noen kjempefine feriedager sammen med gamle og nye venner

Nettleseren din støtter ikke visning av iframe. <a href="http://www.norgeskart.no/adaptive2/default_embed.aspx?id=HqIB5PT24iCNijG" target="_blank">Du kan se innholdet i rammen her</a> Hvordan komme dit:
Det er lett å komme seg til Setså, både med egen bil og med rutebuss. Med egen bil vil det bli ca. 1,5 km. å gå langs god traktorvei frem til teltplassen. Når du kommer til Setså kjører du grusveien på nordsiden av elva oppover helt til enden der det er parkeringsplass. Du må gjennom en låst port, men vi får låne nøkkel, og videre gjennom et gammelt militærlager. Tar man bussen til Setså blir det 4-5 km. å gå langs den samme veien og traktorveien. Det går buss direkte til Setså både fra Bodø, Fauske, Rognan og attpåtil fra Skellefteå (se bussruter for Salten, rutenummer 31-124, 18-471 og 18-472). Til Bodø går det fly flere ganger om dagen, til Fauske og Rognan går det tog i hvert fall 2 ganger hver dag (se togrutetabell 71 Trondheim-Bodø). Om nødvendig kan vi sikkert få til henting for de som kommer til Rognan med tog og ikke rekker bussen.

Foreløpig program
Lørdag 28. juli:
  * Individuelle turer.
  * Guidet tur til Okshola ved Fauske. (Labyrintgrotte. Krever ingen spesielle forkunnskaper). Påmelding til Okshola.
  * Guidet tur til Kristihola ved Fauske. (Aktiv elvegrotte. Krevende tur. Tørrdrakt og SRT-utstyr er nødvendig.) Påmelding til Kristihola.
Søndag 29. juli:
  * Kl. 10-12: Årsmøte i Norsk Grotteforbund.
  * Kl. 12 og utover: Redningsøvelse i Boristua (lite krevende horisontalgrotte) og ev. demonstrasjon av heising av båre.
  * Om kvelden blir det felles middag.
Mandag 30. juli:
  * Individuelle turer.
  * Ryddedugnad i Bjørndalssjakta.
Tirsdag 31. juli:
  * Individuelle turer.
  * Kartlegging i Jordbrugrotta i Rana.
  * Guidet tur til Vikgrotta ved Rognan. (Enkel grotte. Krever ingen spesielle forkunnskaper.) Påmelding til Vikgrotta.
Onsdag 1. august:
  * Individuelle turer.
  * Guidet tur til Russågrotta i Saltdal. (En veldig vakker grotte med helt hvit og ren marmor. Krever ingen spesielle forkunnskaper.) Påmelding til Russågrotta.
  * Om kvelden, ev. neste morgen: Avreise.

PS. Vi håper selvfølgelig på deltagere også fra andre land enn Norge og Sverige. Det er bare å spre informasjonen!

PPS. De som har lyst på mere grotting kan fortsette til Burfjellet i Rana kommune, der det blir grotteleting og -utforskning f.o.m. torsdag 2. august t.o.m. søndag 5. august.

Sist oppdatert 30. mai 2012. Feil på hjemmesiden bes sendt ngf@speleo.no.