Det er på tide at dere får ei lita oppdatering på hva som skjer i Beiarn Grotteklubb, vi står ikke helt i stampe selv om det kan synes som om det er stille rundt oss.

Våre faste årlige arrangementer gjennomføres i kjent stil. På de siste års dugnader har vi først og fremst bygget opp en grottepark nedenfor Rønnåhøle, hvor vi har fått klopplagt deler av nystien på sørsia av Rønnåga, laget benker, rydda skog og laget ei meget forseggjort infotavle som gir ei lita innføring i endel av prosessene som har formet landskapet. Absolutt verdt en tur. Vi jobber videre med prosjektet også på årets dugnad, i tillegg til andre gjøremål. For å muliggjøre prosjektet har vi søkt om støtte og fått innvilget 15500,- fra Fylket og fått tilsagn på 6000,- fra Storglomfondet. Flere bidragytere er kreditert på infotavla.

Høstsamlinga har de siste to årene vært på Staupåmoen, etter to år i Breivika. Til høsten har vi planer om å flytte til Gråttådalen.

Terje Solbakk har for klubben skrevet to høringsuttalelser i forbindelse med planlagte krafutbygginger i Beiarn, i Litj Gråttåga og Breivikelva, og redegjort for hvilke konsekvenser dette kan ha for utviklingen av grotter i disse vassdragene. Vi har også vært med på befaringer oppover Litj Gråttåga sammen med NVE, kommunen, Småkraft og grunneier.

Ellers verdt å nevne er at vi i høst var på et samarbeidsmøte i Bodø mellom de største grotteforeningene, vi har bestilt nye kjeledresser, Newtonrommet bruker grottene i Beiarn som klasserom og de leier noe utstyr av oss, vi har hatt ubudne gjesta i Løvstadgrotta som saga laus båten vår og tok seg til rette, og vi har fåt to søsterklubber i løpet av det siste året, Salten Grotteklubb og Rana Grotteklubb. Vi ønsker dem velkommen. Vi har vært så heldige at vi har fått et aggregat på 2.2 KW hos Bjørn Solbakk. Hva annet er det å si enn tusen takk. Dette kommer godt med på dugnadshelgene.

Det er med stor glede at vi igjen kan tilby guiding i klubben. Lena Sæthre har takket ja til å ta mindre grupper med på tur i sommer.

Til de av dere som savner Karbidløkta vil vi si at det blir et sterkt comeback, fremdeles usikkert når, men det kommer. I mellomtiden håper vi på mange fine turer under jorda både i kjente grotter og på leiting etter nye.

På gjensyn.

 

Hilsen Beiarn Grotteklubb.